Όπως αναμενόταν, ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

«Η λήψη πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής είναι απαραίτητη», τόνισε ο κ. Ρεν, σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όλι Ρεν εξέφρασε πάντως -χρυσώνοντας το χάπι- την αισιοδοξία του, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση με τη βοήθεια της ΕΕ, και χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες στον προϋπολογισμό και θα λάβει νέα μέτρα, αν χρειαστεί, σημειώνοντας πως είναι ορατοί οι κίνδυνοι στην εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το ΠΣΑ.

Όπως ανέφερε, κατά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο συζητήθηκαν διάφορα μέτρα, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στον προϋπολογισμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης