Απώλειες άνω των δύο δολαρίων καταγράφουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς η απόφαση της Γερουσίας να υπερψηφίσει το αναθεωρημένο σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ δεν κατάφερε να αμβλύνει τις ανησυχίες για εξασθένηση της ζήτησης.

Το πακέτο διάσωσης για τη Wall Street, το οποίο θα υποβληθεί σε δεύτερη ψηφοφορία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πιθανόν την Παρασκευή, αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι η χρηματοπιστωτική κρίση θα εκτονωθεί. Ωστόσο, traders και αναλυτές εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος, καθώς τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στη μειωμένη ζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 10.37’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρούσε κατά 1,54 δολάρια στα 96,99 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε φτάσει έως και στα 96,50 δολάρια, ενώ χθες έκλεισε στα 98,53 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 2,11 δολαρίων.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 93,85 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,48 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης