H Αποθεματική Τράπεζα Αυστραλίας θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων και αυτόν τον χρόνο, αρχής γενομένης μάλιστα από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών. Οι διαδοχικές μειώσεις τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο συνέβαλαν στην ανάκαμψη του οικοδομικού τομέα και στην αύξηση των πωλήσεων σπιτιών και διαμερισμάτων.

Και ενώ για όσους ξεπληρώνουν δάνεια τα νέα είναι καλά, δεν συμβαίνει το ίδιο για τους εργαζομένους στις τράπεζες, οι οποίες στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την υψηλή κερδοφορία τους σχεδιάζουν να προβούν σε απολύσεις προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μείωση του προσωπικού τους θα τις βοηθήσει να εξισορροπήσουν έως ένα βαθμό την αύξηση του κόστους δανεισμού κεφαλαίων από τη διεθνή χρηματαγορά.

Τα λειτουργικά έξοδα των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της Αυστραλίας ανέρχονται σε 32 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, ενώ το 60% από αυτά δαπανάται για τους μισθούς του προσωπικού.

Τα κέρδη των πιο πάνω τραπεζών το περασμένο οικονομικό έτος ανήλθαν σε 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ήταν κατά 11,5% μεγαλύτερο απ’ όσα είχαν κερδίσει το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης