Δεν έχει τέλος ο κατήφορος του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν το κλείσιμο δύο τραπεζών στην Τζώρτζια και στην Καλιφόρνια, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων που έχουν ανακοινώσει ότι πτώχευσαν, σε οκτώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδιακή Επιχείρηση Ασφάλειας των Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC) ανακοίνωσε ότι στον έλεγχό της περιήλθε η Alliance Bank, με έδρα το Κάλβερ Σίτυ, στην Καλιφόρνια.

Η Alliance Bank, που είχε πέντε υποκαταστήματα, έκλεισε από την Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Θεσμών στην Καλιφόρνια. Διέθετε πόρους ύψους 1,14 δις δολαρίων και καταθέσεις 951 εκατ. δολαρίων. Η FDIC εκτιμά ότι το κόστος του κλεισίματος που θα κληθεί να καλύψει θα ανέλθει στα 206 εκατ. δολάρια.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι η FirstBank Financial Services Inc χρεοκόπησε. Όλες οι καταθέσεις της τράπεζας, που εδρεύει στο ΜακΝτόνα της Τζώρτζια, θα καλυφθούν από την Regions Bank της Αλαμπάμα, ανακοίνωσε η FDIC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα διέθετε πόρους περίπου 337 εκατ. δολαρίων και καταθέσεις 279 εκατ. δολαρίων στα τέλη του 2008. Το κόστος για την FDIC εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 111 εκατ. δολάρια.

Το 2008 σε κρατικό έλεγχο υπήχθησαν 25 αμερικανικές τράπεζες, έναντι μόλις 3 το 2007.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης