Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, ήταν το μήνυμα της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών επί προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, Βικτόρια Νούλαντ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist για το αν υπάρχει ή όχι συνεργασία σήμερα μεταξύ Ευρώπη και Αμερικής.

Η κυρία Νούλαντ αναφερόμενη στις διατλαντικές σχέσεις και απαριθμώντας τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα «στους τομείς εθνικής ασφάλειας, επιθετικότητας της Ρωσίας, φιλοδοξία της Κίνας και μετανάστευση» υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας Ευρώπης και Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Βικτόρια Νούλαντ «πρέπει να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, το ελεύθερο εμπόριο, και τη διαφάνεια και να ξεκινήσουμε να δίνουμε στη μεσαία τάξη γιατί ο παραγκωνισμός της μεσαίας τάξης γέννησε το λαϊκισμό».

Αναφερόμενη στην Ελλάδα η κυρία Νούλαντ τόνισε ότι «έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια» και σχολιάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι μπορεί στο εσωτερικό της χώρας να δημιούργησε προστριβές όμως ήταν ένα βήμα για να δημιουργηθούν καλύτερες προοπτικές στην οικονομία και στη θέση της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, σχολίασε ότι η Ελλάδα σε σχέση με το χθες έχει πετύχει πολλά. «Η οικονομία δεν είναι εκεί που πρέπει. Αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγα χρόνια μιλούσαμε για κατάρρευση έχετε πετύχει πολλά» δήλωσε η Βικτόρια Νούλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης