«Αρκετά ενθαρρυμένος» από τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις των επενδυτών σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο κ. Νταλάρα χαρακτήρισε «αρκετά θετικές» τις αντιδράσεις των ιδιωτών επενδυτών απέναντι στα ελληνικά ομόλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επεσήμανε πως η μη ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) από τη Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) δεν αποτελεί έκπληξη, «αν και η αγορά μπορεί να αντιμετωπίσει κι αυτή την εξέλιξη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACS) κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών τόνισε ότι ο στόχος είναι να διατηρηθεί ο οικειοθελής χαρακτήρας της ανταλλαγής, ενώ δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι το ελληνικό PSI θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης.

Tέλος, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχει η διαδικασία αυτή, εφ’ όσον όλα πάνε κατ’ ευχήν, στην παγκόσμια αγορά ασφαλίστρων κινδύνου. «Η ISDA ίσως αποφασίσει να αναθεωρήσει κατά κάποιον τρόπο τον τρόπο λειτουργίας των CDS», είπε ο επικεφαλής του IIF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης