Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2016 του ΟΠΑΠ στους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ντάμιαν Κόουπ παρουσίασε τις κυριότερες εξελίξεις που έχουν συντελεστεί τους τελευταίους τρεις μήνες με βάση το Όραμα 2020, τη στρατηγική και τις προτεραιότητές του για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ήδη επιτύχει μεγάλη πρόοδο σε αρκετές από τις στρατηγικές μας προτεραιότητες. Εισερχόμαστε σε μια περίοδο σημαντικότατων αλλαγών το 2017 στον ΟΠΑΠ και σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουμε αποφασίσει και υλοποιούμε, με στόχο ο ΟΠΑΠ να καθιερωθεί ως μία εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών παγκόσμιου επιπέδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ παρουσίασε τα κυριότερα σημεία της προόδου που έχει επιτευχθεί στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας.

Ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε επίσης στην εισαγωγή του νέου κανονισμού για τα Παιγνιομηχανήματα (VLTs) από την ΕΕΕΠ, η οποία επέτρεψε στον ΟΠΑΠ να αποφασίσει την επανεκκίνηση του έργου, αλλά και να μειώσει δραστικά το μέγεθος του ύψους των απαιτήσεων που προέβαλε έναντι του Ελληνικού Κράτους ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, οι συνομιλίες με την ηγεσία της ΕΕΕΠ διεξάγονται πλέον σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανοιχτού διαλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιων προδιαγραφών VLTs σε aποκλειστικούς χώρους καθώς και το δίκτυο πρακτόρων ΟΠΑΠ

Όσον αφορά τα VLTs o κ. Κόουπ ανέφερε ότι αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα και επενδύσεις στην Ελλάδα και ως εκ τούτου αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας για το 2017. Είμαστε ικανοποιημένοι που εισερχόμαστε στη φάση της υλοποίησης για τα 16.500 VLTs τους επόμενους 18 μήνες.

Τόνισε ότι εκτός από τους αποκλειστικούς χώρους (Gaming Halls) αποφασίσαμε ότι τα VLTs θα τοποθετηθούν και σε μεγάλο αριθμό πρακτορείων του δικτύου μας, αντίστοιχα με το επιτυχημένο μοντέλο που έχει εφαρμοστεί στην αγγλική αγορά. Στην παρούσα φάση εξετάζουμε συνολικά και με ιδιαίτερη προσοχή τα σχετικά χρονοδιαγράμματα και τα πλάνα παράλληλης υλοποίησης τόσο για τους αποκλειστικούς χώρους όσο και τα πρακτορεία. Το πλήρες πλάνο λειτουργίας αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017.

Όσον αφορά το νέο κανονισμό, ο κ. Κόουπ ανέφερε ότι δημιουργεί ένα πλαίσιο που:

· Διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα έσοδα του κράτους

· Συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της γάγγραινας του παράνομου τζόγου

· Στηρίζει και προωθεί τις πλέον σύγχρονες αρχές για το Υπεύθυνο Παιχνίδι

· Επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Παράλληλα τόνισε ότι ο νέος κανονισμός για τα VLTs είναι μεταξύ των αυστηρότερων διεθνώς. Με γνώμονα την προστασία του παίκτη αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα περιοριστικά μέτρα και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Για παράδειγμα απαιτείται η έκδοση ατομικής κάρτας για τη συμμετοχή του παίκτη.

Virtual Games και υφιστάμενα παιχνίδια

Ο κος Κόουπ παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιούνται ήδη για την εισαγωγή των virtual games στο δίκτυο των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Υπενθύμισε τη συμφωνία με την Inspired και τόνισε ότι η εισαγωγή των virtual games θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2017. Στη βάση αυτή, τόνισε ότι η εταιρεία αναμένει ότι τα virtual games θα συνεισφέρουν στη συνολική ανάπτυξη των καθαρών εσόδων (προ εισφορών), βάσει της εμπειρίας από άλλες αγορές, όπως η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επένδυση στο δίκτυο

Ο κος Κόουπ επεσήμανε την έμφαση που δίνει ο ΟΠΑΠ στο δίκτυο πρακτορείων του, τονίζοντας τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις τρεις περιοχές προτεραιότητας της εταιρείας: καταστήματα, προϊόντα-υπηρεσίες και ανθρώπους.

Όπως σημείωσε, ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός της εταιρείας για το 2017 ο οποίος περιλαμβάνει την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής των πρακτορείων, με στόχο να διευκολυνθεί η εισαγωγή των VLTs καθώς και άλλων νέων και αναβαθμισμένων προϊόντων και υπηρεσιών παγκοσμίου επιπέδου. Μεταξύ αυτών είναι οι συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης πελατών (SSBTs), μια διαδεδομένη υπηρεσία σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά των πρακτόρων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, ο κος Κόουπ υπογράμμισε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στο να τους παρέχει όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιτυχία τους, μέσα σ’ ένα μεταβαλλόμενο και δύσκολο περιβάλλον, ειδικότερα για τις μικρές επιχειρήσεις όπως τα πρακτορεία. Η επιτυχία αυτή θα έρθει μέσω μίας βελτιωμένης σχέσης που διασφαλίζει την ευθυγράμμιση των συμφερόντων της εταιρείας με εκείνα των πρακτόρων. Η νέα αυτή σχέση θα επιτρέπει μία πιο σύγχρονη, δυναμική και πελατοκεντρική λειτουργία, που παράλληλα θα υποστηρίζει και επιβραβεύει την αφοσίωση και τις επιχειρηματικές προσπάθειες των πρακτόρων.

Αξιοποίηση των ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων

Στον τομέα της τεχνολογίας και της αναβάθμισης του ρόλου της στην εταιρεία, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί απαρέγκλιτα το σχέδιο δράσης του. Η διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (RFI) ολοκληρώνεται και οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν έως τα τέλη του έτους. Με αυτή την εξέλιξη θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες της τεχνολογίας στον όμιλο.

Διαδίκτυο και ψηφιακές δυνατότητες

Ο κος Κόουπ επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να βελτιώσει και να εξελίξει τις διαδικτυακές υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΠΑΠ με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του 2017 εν όψει και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο διαδικτυακό στοιχηματισμό, ο κος Κόουπ τόνισε για ακόμη μια φορά την πάγια θέση του ΟΠΑΠ για τα αποκλειστικά δικαιώματα που κατέχει. Επίσης εξήρε τις τελευταίες πρωτοβουλίες της ΕΕΕΠ με την εισαγωγή στην μαύρη λίστα εταιρειών που παρείχαν παράνομα υπηρεσίες στοιχηματισμού.

Ισχυρή δέσμευση στην κοινωνία

Για ακόμη μια φορά ο κος Κόουπ επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΟΠΑΠ στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη νέα σημαντική προσφορά της εταιρείας στην ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων, η οποία ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του 34ου Μαραθωνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης