Προς μείωση στα νέα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων προσανατολίζονται οι εταιρείες, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία, το 40% των πολιτών αδυνατεί να πληρώσει. Την ίδια ώρα, η πτώση στην αγορά αυτοκινήτου αγγίζει το πρώτο πεντάμηνο του έτους το 39,5%.

Έτσι, σύμφωνα με την εικόνα που επικρατεί, οι τιμές στα ασφάλιστρα τείνουν να οδηγηθούν στα επίπεδα του 2005, αφού οι εταιρείες προχωρούν η μία μετά την άλλη σε εκπτώσεις στα βασικά τιμολόγια σε συνδυασμό με πρόσθετες παροχές, όπως η οδική βοήθεια ή συμπληρωματικές καλύψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, ο ανταγωνισμός έχει συμπιέσει τις τιμές στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς το μέσο ασφάλιστρο για ένα Ι.Χ. δέκα ίππων διαμορφώνεται για την Αθήνα στα 180 ευρώ το εξάμηνο, ενώ στην περιφέρεια οι τιμές έχουν συμπιεστεί ακόμη και κάτω από τα 150 ευρώ το εξάμηνο.

Οι μειώσεις των τιμών παρατηρούνται σε μια περίοδο που τα κατώτατα όρια ασφάλισης έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, καθώς από την 1η Ιουνίου έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα όρια που προβλέπει ο νόμος και τα οποία διαμορφώνονται στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα (απεριόριστο ανά ατύχημα), ενώ για τις υλικές ζημιές το αντίστοιχο όριο διαμορφώνεται στο 1 εκατ. ευρώ ανά ατύχημα.

Η πολιτική εκπτώσεων προς τους ασφαλισμένους συνοδεύεται, πάντως, από έντονες προσπάθειες περιορισμού του κόστους ζημιών, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του δικτύου των συνεργαζόμενων συνεργείων, αλλά και την αυστηρή παρακολούθηση του κόστους των ζημιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης