Εκτενείς αναφορές στο δεύτερο πακέτο δανεισμού που φαίνεται ότι δρομολογείται για την Ελλάδα κάνει σήμερα ο διεθνής Τύπος.

Η International Herald Tribune γράφει στο πρωτοσέλιδό της: «Μεγάλο νέο σχέδιο βοήθειας προγραμματίζεται για την Ελλάδα» και αναφέρεται στο νέο δάνειο που ετοιμάζουν Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, η συμφωνία για μία νέα βοήθεια βάζει στο περιθώριο τη συζήτηση περί μίας ήπιας ή σκληρής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Την ίδια στιγμή, η γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos», με πρωτοσέλιδο κείμενο αναφέρει: «Προς ένα δεύτερο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Οι αγορές καθησυχάζουν». Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις χρηματαγορές την επόμενη χρονιά για να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και ότι θα χρειαστεί 60 δισ. ευρώ προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο μιας στάσης πληρωμών.

Ο στόχος των ηγετών της ευρωζώνης φαίνεται να είναι πλέον η διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου διάσωσης έως τη Σύνοδο κορυφής στις 23 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βάσεις της συμφωνίας αναμένεται να συζητηθούν στους κόλπους του Eurogroup στις 6 ή στις 13 Ιουνίου προκειμένου να επικυρωθούν από το υπουργικό Συμβούλιο στις 20 Ιουνίου, πριν δηλαδή από τη Σύνοδο κορυφής στις 23-24 Ιουνίου.

Για «περισσότερα μέτρα λιτότητας, προκειμένου να πάρει η Ελλάδα την πέμπτη δόση, αλλά και για να της χορηγηθεί ένα δεύτερο σχέδιο στήριξης», μιλάει από πλευράς της η Libération η οποία υπογραμμίζει παράλληλα τις συστημικές συνέπειες σε περίπτωση αποτυχίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης