Μεγάλη άνοδο σημειώνουν οι αγορές, τουλάχιστον σε σχέση με τις πρωινές διακυμάνσεις, αφού ο κεντρικός τραπεζίτης Mario Draghi μίλησε επιθετικά για τη δράση της ΕΚΤ, σύμφωνα με την FXCM.

Στην ομιλία του, ο ιταλός τραπεζίτης τόνισε ότι η Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που πιστεύουν οι περισσότεροι και στη συνέχεια τόνισε το εκπληκτικό «η ΕΚΤ θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει το ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγορές πήραν αυτό που ήθελαν προκειμένου να διασπάσουν τα πρώτα σημαντικά επίπεδα αντιστάσεων και να κινηθούν προς υψηλότερα επίπεδα. Πλέον φαίνεται ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια τόνωση των αγορών, ενδεχομένως και από την ΕΚΤ αλλά και από τη Fed. Μένει να δούμε αν λόγω εκλογών στην Αμερική, θα αφήσουν μόνο την ΕΚΤ να «ξεκολλήσει» το κάρο από τη λάσπη.

Σε γενικές γραμμές, μια παρέμβαση από την ΕΚΤ θα οδηγήσει σε μεγάλη άνοδο τις αγορές οι οποίες έχουν πιεστεί σημαντικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Θεωρούμε ότι το ιδανικό σενάριο που θα μπορούσε να δώσει μια μεγάλη ανάσα στις αγορές είναι το ακόλουθο: η ΕΚΤ αποφασίζει να παρέμβει με ένα ποσό ύψους €2,5-3,0 τρισ. Αν αυτό συμβεί, η αποκλιμάκωση των πιέσεων στην Ευρώπη θα είναι έντονη και θα δούμε κατακόρυφη πτώση των αποδόσεων των επιτοκίων και αντίστοιχα μεγάλη άνοδο των χρηματιστηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα συνιστούσαμε μεγάλη προσοχή στους επενδυτές και αποφυγή θέσεων πώλησης. Εκτιμούμε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για μια τόνωση των οικονομιών και αυτό θα μια ισχυρή τόνωση στο επενδυτικό συναίσθημα.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης