Σε διευκρινιστική δήλωση, σχετικά με τη μισθοδοσία των στελεχών της Task Force στην Ελλάδα, προέβη ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Αναφέρει ότι η προηγούμενη δήλωσή του παρερμηνεύτηκε από ορισμένα ΜΜΕ και ότι στην πραγματικότητα δεν έρχεται σε αντίθεση με την απάντηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσο Βολουδάκη. Ο κ. Καρβούνης διευκρίνισε ότι η δήλωσή του αφορά στα μόνιμα στελέχη της Task Force, τα οποία πληρώνονται από την Κομισιόν, ενώ ο υφυπουργός αναφέρεται σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο καλύπτει τα έξοδα των ξένων εμπειρογνωμόνων που έρχονται στην Ελλάδα για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της Task Force.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζει ο κ. Καρβούνης, η Ευρωπαϊκή Ενωση καλύπτει το 95% της χρηματοδότησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Η διευκρινιστική δήλωση του κ. Καρβούνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής: «Η δήλωσή μου παρερμηνεύθηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση ως προς το πραγματικό της περιεχόμενο. Η δήλωση αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με την απάντηση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκη στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για το ίδιο θέμα. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ “Διοικητική Μεταρρύθμιση” που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2011, το οποίο καλύπτει έξοδα μετακίνησης και ημερήσια αποζημίωση για ξένους εμπειρογνώμονες οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα στα πλαίσια της Task Force για συνεργασία με τις ελληνικές αρχές. Η δήλωσή μου έγινε με σκοπό να διευκρινισθεί ότι τα μόνιμα στελέχη της Task Force είναι υπάλληλοι της Κομισιόν, τα οποία πληρώνονται από την Κομισιόν και δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα αυτό. Το πρόγραμμα αφορά εμπειρογνώμονες που καλούνται από κράτη-μέλη ή από άλλες υπηρεσίες της Κομισιόν, όπως ορθώς σημειώνει ο υφυπουργός. Θα πρέπει να σημειωθεί σε κάθε περίπτωση, ότι το 95% της χρηματοδότησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ -και του συγκεκριμένου προγράμματος- γίνεται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης