Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική για την εδραίωση ενός νέου επενδυτικού χάρτη στη χώρα, πλήρως συμβατού με τις κεντρικές επιλογές της στον τομέα της πράσινης ενέργειας, χαρακτήρισε την επένδυση της εταιρείας Μυτιληναίος στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τον θεμέλιο λίθο της νέας υπερσύγχρονης μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 826 μεγαβάτ, η οποία θα κατασκευαστεί με την υπερσύγχρονη τεχνολογία της General Electric, απορροφώντας συνολική επένδυση άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση, όπως επισημάνθηκε, θα συνεχίσει να στηρίζει τις επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται και δύο νέες μεγάλες επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ισχύος 461 μεγαβάτ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον τομέα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων αναφέροντας ότι έως το 2030 θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση των Δωδεκανήσων, ενώ για το καλοκαίρι του 2020 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της μικρής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Πηγή: lamianow.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης