Νικητής στη μάχη του ιπποδρομιακού στοιχήματος φαίνεται πως βγαίνει ο ΟΠΑΠ μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε τις προσφυγές ΙΝΤΡΑΛΟΤ για να παγώσουν όλες οι διαδικασίες του διαγωνισμού.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με τρεις αποφάσεις του έκρινε ότι ότι δεν πρέπει να γίνουν δεκτές οι θέσεις της ΙΝΤΡΑΛΟΤ που ζητούσε να ανασταλούν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων όλες οι διαδικασίες αλλά και οι αποφάσεις που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα και τον επαναπροκήρυξαν καταλήγοντας στην ανακήρυξη ως πλειοδότη της ΟΠΑΠ Investement Limited, σηματοδοτούν αντίστοιχες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Τμήμα Αναστολών του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄αριθμόν 406-407-408 αποφάσεις του απέρριψε τις αντίστοιχες αιτήσεις της ΙΝΤΡΑΛΟΤ κατά του ΤΑΙΠΕΔ και έκανε δεκτές τις αποφάσεις της ΟΠΑΠ investement Limited.

Η Intralot Limited με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ζητούσε να ανασταλούν αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορούν στο διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για μια 20ετια.

Συγκεκριμένα στρέφεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α) Κατά της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία απέρριψε την προφορά της ΙΝΤΡΑΛΟΤ΄και κήρυξε άγονο τον πρώτο διαγωνισμό επαπροκηρύσσοντάς τον .

Β) Κατά της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού

Γ) Κατά της αποδοχής της ΟΠΑΠ στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού και της ανακήρυξή της ως προτιμητέου πλειοδότη.

Η Intralot υποστήριζε ότι παραβιάστηκαν το Ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο όσον αφορά τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας. Ανέφερε ότι με τις επίμαχες διαδικασίες παραβιάστηκαν το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο όσον αφορά τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της
μυστικότητας. Όπως υπογραμμίζει παρατύπως κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία με την προσφορά της 5.250.000 ευρώ γιατί φαίνεται ότι ματαιώθηκε όχι μόνο γιατί κρίθηκε μη ικανοποιητική αλλά επειδή υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένη την παραπάνω απόφαση, οι διαδικασίες να περάσει η σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή θα προχωρήσουν βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος. Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακηρύξει την ΟΠΑΠ Investments ως προτιμητέο επιτυχόντα πλειοδότη στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 έτη. Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά (ύψους 40.501.000 εκατ. ευρώ), όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ μετά την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης