Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg, στην οποία καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα του Αλέξη Τσίπρα για την στελέχωση των υπουργείων.

Ο κ. Τσίπρας χρειάζεται πιο ικανά στελέχη προκειμένου να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις και να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την ελληνική οικονομία είπε αρχικά και κατέστησε σαφές ότι οι περισσότεροι υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν από πρόσωπα, με τεχνογνωσία και μεταρρυθμιστικό ζήλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των θεσμών και να αποκαταστήσει την οικονομική ανάπτυξη.

«Ούτε η ιδεολογία, ούτε η εμπειρία αυτών των ανθρώπων της κυβέρνησης βοηθάει» πρόσθεσε και επανέλαβε την ανάγκη «νέων ιδεών και νέων ανθρώπων στις – κρίσιμης σημασίας – θέσεις».

Ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι «παρότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις, οι πράξεις της κυβέρνησης στέλνουν το ακριβώς αντίθετο μήνυμα», επικαλούμενος ως παράδειγμα την υπόθεση της Eldorado Gold.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τάχθηκε και εναντίον των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «η αλλαγή των κυβερνήσεων ανά έξι μήνες πλήττει τη σταθερότητα και τη βεβαιότητα».

«Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος αποτελεί μία σημαντική μελλοντική πρόκληση και γι’ αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ανθρώπους που να γνωρίζουν πώς να προχωρήσουν σ’ αυτή τη διαδικασία» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης