«Θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος» για να βγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την «πολύ βαθιά οικονομική ύφεση» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama. Ωστόσο, είπε ότι έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος χάρη στο πρόγραμμα ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας που εφαρμόζει η κυβέρνησή του.

«Τα στοιχεία της ανεργίας που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε στην καρδιά μιας πολύ βαθιάς ύφεσης και θα χρειαστούμε σημαντικό χρόνο για να βγούμε από αυτή», επεσήμανε χθες  ο Obama.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε ανησυχητικά το Μάιο στο 9,4%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον των τελευταίων 25 χρόνων, έναντι 8,9% που ήταν τον Απρίλιο.

Ωστόσο, το Μάιο χάθηκαν 345.000 θέσεις εργασίας, έναντι 504.000 τον Απρίλιο και 643.000 κατά μέσο όρο τους προηγούμενους έξι μήνες.

«Είναι μια ένδειξη ότι προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που είναι καθοριστικής σημασίας είναι η κεφαλαιοποίηση πάνω σε αυτή τη μικρή πρόοδο εντός των προσεχών μηνών », είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, στις πρώτες 100 ημέρες της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης Obama, όπως υποστήριξε ο ίδιος, δημιουργήθηκαν ή διασώθηκαν περισσότερες από 150.000 θέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης