Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2012

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 11:22
Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2012
Διευκρινίσεις για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεως εισοδήματος φυσικών προσώπων για το 2012 έδωσε την Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η Γ.Γ.Π.Σ., ενόψει της αύξησης της υποχρεωτικότητας υποβολής δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2012, ανακοίνωσε ότι:

1) Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ. που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο) καθ’ όλο το έτος, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.

2) Όσοι φορολογούμενοι υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη Γ.Γ.Π.Σ. με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.

Η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη Γ.Γ.Π.Σ..

Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις Δ.Ο.Υ. για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 11:56