Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να επιλέξει την αμερικανική εταιρία συμβούλων Oliver Wyman για να διενεργήσει έλεγχο στα βιβλία των 130 μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές ενήμερες για την πορεία της σχετικής διαδικασίας.

Ο έλεγχος αυτός εντάσσεται στην προπαρασκευαστική διαδικασία πριν η ΕΚΤ αναλάβει ρόλο εποπτικού φορέα του χρηματοπιστωτικού τομέα της ευρωζώνης στα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στην διαδικασία στενότερης ολοκλήρωσης του χρηματοοικονομικού συστήματος της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΚΤ πριν αναλάβει την εποπτεία των μεγαλύτερων τραπεζών της ευρωζώνης θέλει να ενημερωθεί για κατάστασή τους. Οι προετοιμασίες για τον ποιοτικό έλεγχο των πόρων (Asset Quality Review, AQR) των τραπεζών αυτών συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και οι πρώτες λεπτομέρειες αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τα μέσα του Οκτωβρίου.

Οι πηγές αυτές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η εταιρία Όλιβερ Γουάιμαν είναι η επικρατέστερη για να αναλάβει αυτό το ρόλο, όμως η απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστικά. Η ανακοίνωση της απόφασης ενδέχεται να γίνει σήμερα (Παρασκευή), είπε η μία πηγή.

Μια εκπρόσωπος της επιχείρησης ερωτηθείσα σχετικά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης