Μείωση ύψους 30% προβλέπει η τροπολογία για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Ο ΕΦΚ μειώνεται κατά 30% με την τελική τιμή διάθεσης του πετρελαίου να διαμορφώνεται από τις 15 Οκτωβρίου στα 1,15 ευρώ το λίτρο, ενδεχομένως και στο 1,10 ευρώ το λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους το κόστος για τον προϋπολογισμό θα ανέλθει στα 133,58 εκατ. ευρώ (108,6 εκατ. ευρώ από ΕΦΚ και 24,98 από ΦΠΑ) ενώ στην περίπτωση που αυξηθεί η κατανάλωση κατά περίπου 43,5 % τότε το κόστος θα είναι μηδενικό.

Έτσι από τις 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα μειωθεί στα 0,23 ευρώ το λίτρο από 0,33 ευρώ που είναι σήμερα με αποτέλεσμα η λιανική τιμή να διαμορφωθεί στα 1,10- 1,15 ευρώ το λίτρο από 1,26 ευρώ που ήταν στα τέλη Απριλίου του 2014. Παράλληλα, θα παραμείνει σε ισχύ και η επιδότηση των 0,35 ευρώ το λίτρο, η οποία θα χορηγηθεί και πάλι με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης σε όσα νοικοκυριά πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Διαβάστε όλη την τροπολογία εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Κατατέθηκε η τροπολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης