Θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα μεταξύ ΔΕΠΑ-Gazprom από τις διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν σχετικά με την τιμή προμήθειας φυσικού αερίου στη χώρα μας.

Οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν στην Αγία Πετρούπολη και σύμφωνα με πληροφορίες του κατέληξαν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία, όπως είναι λογικό, διαφυλάσσονται ως «κόρη οφθαλμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι δύο αντιπροσωπείες επιστρέφοντας στις βάσεις τους – και κυρίως η ελληνική – καλούνται να ενημερώσουν αρμοδίως προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση. Αυτό αναμένεται να γίνει καταρχάς σήμερα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενώ στη συνέχεια θεωρείται βέβαιο ότι θα ενημερωθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος ως γνωστόν έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα της τιμής του αερίου, παρεμβαίνοντας μάλιστα με προσωπική του επιστολή προς το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η αίσθηση που επικρατεί σε κύκλους της ελληνικής πλευράς είναι θετική και η εικόνα που μεταφέρεται είναι ότι ακόμη και εάν η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι ικανοποιητικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης