Για τις επιπτώσεις στην οικονομία και πέραν των αμερικανικών συνόρων προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Θα είναι κακό για την οικονομία, θα είναι κακό για αυτές τις οικογένειες, στην πραγματικότητα θα είναι κακό για την παγκόσμια οικονομία» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε ζητήσει λίγο νωρίτερα την επίτευξη μιας συμφωνίας για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ πριν από τα Χριστούγεννα ώστε να αποφευχθεί το «δημοσιονομικό βάραθρο» και η ύφεση που θα προκαλέσει.

«Ο βασικός μας στόχος είναι μια συμφωνία που θα επιτρέψει να τεθεί υπό έλεγχο το έλλειμμά μας μακροπρόθεσμα και με ισορροπημένο τρόπο», πρόσθεσε.

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι Αμερικανοί θα υποστούν από τις 2 Ιανουαρίου μια σημαντική και αυτόματη αύξηση των φόρων. Σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το ρόλο του διαπραγματευτή του Αμερικανού προέδρου, θα μεταβεί στο Κογκρέσο για να συνεχίσει τις συνομιλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την επανεκλογή του, ο Ομπάμα επιδόθηκε σε μια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης για να εντείνει τις πιέσεις στους Ρεπουμπλικάνους για την επίτευξη συμφωνίας.

Επιμέλεια: Χρονοπούλου Σοφία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης