Έκκληση για άμεση δράση στην αντιμετώπιση του ελλείμματος απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

O Timothy Geithner προειδοποίησε πως «η αναβολή των δύσκολων αποφάσεων για τις δαπάνες και τους φόρους θα ήταν λάθος», υπογραμμίζοντας πως το κλίμα στη διάρκεια της πρώτης ημέρας συζητήσεων στον Λευκό Οίκο ήταν θετικός. Επιπλέον δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η οποία θα περιλαμβάνει σταδιακές περικοπές δαπανών, επέκταση των φοροαπαλλαγών για τη μεσαία τάξη και κατάργηση των αντίστοιχων για τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι ο Barack Obama συγκέντρωσε περισσότερους εκλέκτορες από τον πολιτικό του αντίπαλο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέμεινε στα χέρια του ρεπουμπλικανικού κόμματος, με αποτέλεσμα να αποτελεί μονόδρομο η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πολιτικές παρατάξεις προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες από το καλοκαίρι του 2011 όταν η κυβέρνηση βρέθηκε ένα βήμα από τη «στάση πληρωμών» στην περίπτωση κατά την οποία δεν περνούσε ρύθμιση για τη διεύρυνση του ανώτατου ορίου που μπορεί να φθάσει το δημόσιο έλλειμμα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης