Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα σύμφωνα με νομπελίστα καθηγητή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 10:15
Ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα σύμφωνα με νομπελίστα καθηγητή
Αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις δεν θα αποφύγει την πτώχευση, προειδοποιεί ο νομπελίστας καθηγητής, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο καθηγητής Πισσαρίδης, ανέφερε ότι ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας θα έχει επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία λόγω των τραπεζών, αλλά τελικά οι κυπριακές τράπεζες μπορούν να αντεπεξέλθουν, αφού διαθέτουν σημαντικά κεφάλαια και αλλού.

Υποστήριξε ότι εκείνο που προέχει είναι η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, η ιδιωτικοποίηση εταιρειών και η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενδεχομένως με την ανάθεση της είσπραξης φόρων σε ιδιώτες.

«Τα μέτρα που λαμβάνονται», είπε, «είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα». Ταυτόχρονα τόνισε ότι δεν είναι σωστή λύση η αύξηση των φορολογιών.

Για τις εκδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» πολιτών ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε ελάφρυνση των μέτρων.

Αντίθετα, σημείωσε, με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης, μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές, οπότε δύσκολα θα αποφευχθεί η πτώχευση.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011, 10:56