Οριακά κέρδη στην Ασία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009, 10:55
Οριακά κέρδη στην Ασία

Το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας επεκράτησε για μία ακόμη φορά κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών χρηματιστηρίων τα οποία είτε κινήθηκαν σε ρηχά ανοδικά νερά είτε κάποια από αυτά υπέστησαν μικρές απώλειες.

Με μικρή σχεδόν οριακή άνοδο έκλεισε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός δείκτης της Ασίας.

Ο Nikkei στο Τόκιο που έφτασε να κινείται ενδοσυνεδριακά πάνω από το +1% έκλεισε τελικά με μικρή άνοδο κατά 0,32% στις 8.256,85 μονάδες.

Αντίθετα ο δείκτης Topix, υπεχώρησε οριακά κατά 0,02% και διαμορφώθηκε στις 817,73 μονάδες.

Ιδιαίτερα νευρικά κινήθηκε, ο άλλος μεγάλος δείκτης της Ασίας στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ο Hang Seng βρέθηκε αρκετές φορές στο κόκκινο επεχείρησε προς το τέλος να  «αναθαρρήσει», και κινήθηκε σε θετικό πεδίο λίγο πάνω από το +0,4%.

Βύθιση της παραγωγής στην Ιαπωνία

Η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου υπέστη σημαντική υποχώρηση το Νοέμβριο κατά 8,5% σε σχέση με το μήνα Οκτώβριο.

Πρόκειται, για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ και ταυτόχρονα απόδειξη της καταστροφικής πτώσης των ιαπωνικών εξαγωγών, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το ιαπωνικό υπουργείο Βιομηχανίας, ανακοίνωσε μάλιστα πως και για το Δεκέμβριο οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για πτώση 8,1%, που προφανώς είναι ενδεικτική της σοβαρής επιβράδυνσης, της παραγωγικής δραστηριότητας στη χώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009, 10:55