Στα όρια μεταξύ κέρδους και απωλειών κινήθηκαν οι Ασιατικές Αγορές μετά τα άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανάπτυξη της απασχόλησης στις ΗΠΑ, που τόνωσαν την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τη στιγμή που οι μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών ηλεκτρικής ενεργείας κινήθηκαν πτωτικά.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο δείκτης MSCI Asia Pacific φθάνοντας στις 137,6 μονάδες στις 10:15 π.μ. στο Τόκιο. Απώλειες 1,4% σημείωσε ο περιφερειακός δείκτης την εβδομάδα που πέρασε μετά την απόφαση των κεντρικών τραπεζών από την Ινδία έως τις Φιλιππίνες να αυξήσουν τα επιτόκια δανεισμού και τις εκθέσεις στις ΗΠΑ, πριν από την ανακοίνωση της απασχόλησης της Παρασκευής, που κατέδειξαν, ότι, η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας επιβραδύνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,4% σημειώνοντας απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εν μέσω εικασιών, ότι, η πρόταση της κυβέρνησης να κλείσει τον πυρηνικό αντιδραστήρα που βρίσκεται κοντά σε κατεστραμμένη από σεισμό περιοχή ενδέχεται να βλάψει την οικονομία. Παράλληλα, άνοδο 1% σημείωσε στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200, τη στιγμή που στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index και ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.

Την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) 54,57 μονάδων, ποσοστό 0,43%, φθάνοντας στις 12.638,70 μονάδες. Με άνοδο 12,84 μονάδων, ποσοστό 0,46% έκλεισε ο δείκτης Nasdaq φθάνοντας στις 2.827,56 μονάδες. Τέλος, με άνοδο 5,10 μονάδων, ποσοστό 0,38% έκλεισε ο δείκτης S&P 500 φθάνοντας στις 1.340,20 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης