Ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάει στον ΟΑΕΔ από την «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», την οποία πληρώνουν εδώ και δύο χρόνια οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής», που επικαλείται σχετικές εκθέσεις του οργανισμού.

Στις εν λόγω εκθέσεις, τις οποίες φέρεται να έχουν στα χέρια τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι, γίνεται σαφής αναφορά στο γεγονός ότι τα χρήματα της ειδικής εισφοράς του 2% από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που ξεκίνησαν να κρατούνται από το 2011 «υπέρ ανέργων», δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους. Σε συγκεκριμένη έκθεση, μάλιστα, επισημαίνεται ότι από τον ειδικό αυτό φόρο, που αποφέρει γύρω στα 300 εκατ. ευρώ, ουδέποτε έχει αποδοθεί στον ΟΑΕΔ οποιοδήποτε ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του ΟΑΕΔ εισηγείται προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η εξαθλίωση των ανέργων. Κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό ακόμη και με τα μισά έσοδα από την ειδική εισφορά υπέρ τους, εάν αυτή επιτελούσε τελικά τον θεσμοθετημένο σκοπό της (το 2% υπέρ ανέργων παρακρατείται κατά την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας και των άλλων πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ).

Πού πάνε τα χρήματα;

Στο ερώτημα πού καταλήγουν αυτά τα χρήματα από την «Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», αφού δεν φτάνουν τελικά στον ΟΑΕΔ, δεν δίνεται καμία επίσημη απάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης