«Όχι» ΟΒΕ στην εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 14:47
«Όχι» ΟΒΕ στην εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο
Κατά της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης τάσσεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), υποστηρίζοντας ότι το μέτρο θα χτυπήσει ευθέως όλες τις φτωχές οικογένειες, τους οικονομικά αδύναμους και τους συνταξιούχους.

Παράλληλα όπως εκτιμά η Ομοσπονδία η εξίσωση του ΕΦΚ θα επιδράσει εξοντωτικά και για τα πρατήρια καυσίμων, τα οποία -όπως σημειώνει- σε μεγάλο βαθμό, ιδίως στην επαρχία, στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η ΟΒΕ, η εξίσωση του ΕΦΚ θα οδηγήσει σε αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 48 λεπτά το λίτρο.

Η Ομοσπονδία ζητεί την πλήρη κατάργηση τους ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και δραστική μείωση των φόρων στα άλλα καύσιμα ενώ χαρακτηρίζει παραπλανητικό το επιχείρημα ότι με την εξίσωση θα παταχθεί το λαθρεμπόριο, γιατί όπως αναφέρει μεγάλο μέρος του λαθρεμπορίου γίνεται με το ναυτιλιακό καύσιμο, το οποίο απαλλάσσεται παντελώς από φόρους και δασμούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 14:50