Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να βοηθήσει την Τράπεζα της Αγγλίας να στηρίξει τη χορήγηση τραπεζικών δανείων προς την πραγματική οικονομία στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του Brexit.

«Πρέπει να δούμε πώς θα στηρίξουμε τη ζήτηση και να διασφαλίσουμε ότι ο δανεισμός ρέει ελεύθερα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής θα δημοσιεύσει αύριο τις αποφάσεις της και παραμένουμε έτοιμοι στο υπουργείο να δράσουμε μαζί με την Τράπεζα της Αγγλίας εάν χρειαστεί για να στηριχθεί το πρόγραμμα Χρηματοδότηση για Δανεισμό (FLS)». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Τράπεζας της Αγγλίας το οποίο πρόγραμμα προσφέρει στις τράπεζες φθηνά κεφάλαια με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν για τη χορήγηση δανείων σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε από τον προηγούμενο διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King και παρατάθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον σημερινό διοικητή Mark Carney έχει ορίζοντα μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Η κεντρική τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα έχει οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση του κόστους δανεισμού για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα δημοσιεύσει αύριο την εξαμηνιαία Έκθεση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, μαζί με τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης