Ο «πανικός στις αγορές», όπως τιτλοφορούν πολλά πρωτοσέλιδα, κυριαρχεί σήμερα στην αρθρογραφία του γαλλικού τύπου, μαζί με το άλλο μεγάλο θέμα για τη Γαλλία, την υπόθεση Λαγκάρντ- Ταπί.

«Οι αγορές σε απόγνωση», είναι ο τίτλος της οικονομικής Λεζ Εκό, με τη φωτογραφία ενός περίσκεπτου Ζαν Κλωντ Τρισέ στο πρωτοσέλιδό της. Σε εννέα ημέρες συνεχούς πτώσης το γαλλικό χρηματιστήριο έπεσε γύρω στο 14%, ενώ σήμερα άνοιξε και πάλι με -3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άνεμο πανικού» αντιμετώπισαν χθες τα χρηματιστήρια, το δε συνεχές κατρακύλισμα των αγορών καλλιεργεί τους φόβους ότι καμία πλέον παρέμβαση ή ανακοίνωση μπορεί να συμβάλλει για να αποφευχθεί το σπιράλ της πτώσης, λέει η Λεζ Εκό.

«Καταιγίδα στις αγορές», τιτλοφορεί η Φιγκαρό προσθέτοντας: «Η ΕΚΤ μπαίνει στη μάχη χωρίς επιτυχία». Διευκρινίζει ότι ο Ζαν Κλωντ Τρισέ ανακοίνωσε χθες δύο αποφάσεις: την αγορά κρατικών ομολόγων χρέους και έκτακτα μέτρα για την εξασφάλιση της ρευστότητας στις τράπεζες. Πρόκειται για δυο αντισυμβατικά μέτρα που προκάλεσαν τον πανικό στις αγορές λέει η Φιγκαρό.

Η οικονομική Λα Τριμπύν στρέφει και αυτή τα πυρά της προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ, τιτλοφορώντας στο πρωτοσέλιδό της: «Ο Τρισέ προκαλεί σύγχυση στις αγορές. Η ΕΚΤ καθηλώνει τις αγορές, γιατί δεν διευκρινίζει επαρκώς τις προθέσεις της για την αγορά χρεών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νευρικότητα ανέβηκε ένα βαθμό χθες, λέει η εφημερίδα, γιατί ενώ όλοι ήλπιζαν μια ξεκάθαρη ανακοίνωση του Ζαν Κλωντ Τρισέ για την εξαγορά κρατικών ομολόγων χρέους, αυτός παρέμεινε αόριστος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης