Στο απογευματινό της σχόλιο σχετικά με την πορεία του ευρώ, η FXCM εκτιμά ότι το νόμισμα «παραμένει σε θέση άμυνας».

Το σχόλιο έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σειρά αρνητικών εξελίξεων και ανακοινώσεων έδωσαν τροφή στο ήδη αρνητικό κλίμα που επικρατεί από χθες στις αγορές με τα νομίσματα υψηλού ρίσκου να υποχωρούν σε κατώτερα επίπεδα και το δολάριο και το γιεν να κερδίζουν προς το παρόν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η υποχώρηση της ανάπτυξης στην Κίνα στο 9,1% έναντι εκτιμήσεων για 9,3% άσκησε πιέσεις και στο πετρέλαιο, ενώ στηρίζει την αντίληψη που θέλει την Ασία και τις αναδυόμενες οικονομίες να μην βρίσκονται σε «γυάλινη σφαίρα» προστασίας απέναντι στην κρίση. Η αρχή έγινε χθες με την «υπαναχώρηση» της Γερμανίας ως προς την πρόθεση εξεύρεσης οριστικής λύσης για την Ευρώπη, αφού απέρριψε κατηγορηματικά την όποια τελική διευθέτηση στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή η προειδοποίηση της Moody’s για πιθανή υποβάθμιση των προοπτικών της αξιολόγησης της Γαλλίας σε αρνητικές αποτέλεσε καλή αφορμή για την διεύρυνση στα spread των 10ετών γαλλικών ομολόγων σε νέα επίπεδα ρεκόρ έναντι του γερμανικού Bund. Η απόδοση του γαλλικού ομολόγου εκτινάχθηκε στο 3,09% , ενώ το spread αναρριχήθηκε στις 107 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο από το 1995.

Άσχημα είναι τα μαντάτα για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γερμανία, με τις επιπτώσεις της κρίσης να αρχίζουν να γίνονται ορατές μετά την επιδείνωση του δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW σε χαμηλά 3ετίας. Νωρίτερα, ο πληθωρισμός στη Βρετανία άγγιξε το Σεπτέμβρη το υψηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2008 στο 5,2%. Και οι δύο ανακοινώσεις επιτάχυναν τις απώλειες για το ευρώ και τη στερλίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η ισοτιμία ευρώ-δολάριο υποχωρεί κάτω από το 1,3700 με το χαμηλό να βρίσκεται στο 1,3656. Το ευρώ υποχωρεί κάτω από τα 105,00 γιεν, ενώ η ισοτιμία GBPUSD δέχεται πιέσεις κάτω από το 1,5741 που έκλεισε χθες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης