Παρατείνεται έως τις 15 Ιουλίου 2015 η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών έως και σε 100 δόσεις.

Η παράταση δίνεται με τροπολογία που κατέθεσε στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η εν λόγω προθεσμία εξέπνεε σήμερα. Ωστόσο, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η 15η Ιουλίου θα είναι η τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω τροπολογία «συνιστά ανταπόκριση της κυβέρνησης στα χιλιάδες μηνύματα πολιτών που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη στη ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται στην τελική φάση».

«Η μέχρι σήμερα εξαιρετική ανταπόκριση, με τους 750.000 φορολογούμενους, κυρίως φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, οι οποίοι έθεσαν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,25 δισ. €, αποτελεί ένδειξη επίσης της εμπιστοσύνης ευρύτερων στρωμάτων του λαού ότι μπορεί να υπάρξει ένα μέλλον διαφορετικό από τη σημερινή κατάσταση προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας της κοινωνίας και της χώρας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης