Αρνητικό και σήμερα το άνοιγμα των δεικτών στη Wall Street η οποία «κινδυνεύει» να συμπληρώσει δύο στη σειρά εβδομάδες καθοδικής πορείας με αφετηρία τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Εάν ο δείκτης Dow Jones δεν αντιδράσει και στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση, οι απώλειές του θα ξεπεράσουν το 2% σε εβδομαδιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για τις εκ νέου πιέσεις στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, αποτέλεσε η απροσδόκητη υποχώρηση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής, ενώ δεν έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες σχετικά με την απειλή του fiscal cliff.

Οι πιέσεις όμως φαίνεται να εξασθενούν, τόσο από τα χθεσινά κλεισίματα των δεικτών της Νέας Υόρκης, όσο και από τις σχετικά περιορισμένες απώλειες στις σημερινές συναλλαγές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί σε ποσοστό 0,43%, χαμηλότερα κατά 0,27% κινείται ο δείκτης S&P, ενώ απώλειες 0,52% σημειώνει ο δείκτης Νasdaq.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αδυναμία της Wall Street να αντιδράσει, επιδρά αρνητικά και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία διευρύνουν τις απώλειές τους.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Euro Stoxx υποχωρεί κατά 0,66%, απώλειες 0,84% καταγράφει ο δείκτης FTSE100 στο Λονδίνο, ο δείκτης DAX στη Γερμανία πιέζεται κατά 0,77% χαμηλότερα, ενώ σε ποσοστό 0,48% υποχωρεί ο δείκτης CAC στο Παρίσι.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης