Παρέμβαση εισαγγελέα θα ζητήσουν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι για τις εισαγωγές στο γάλα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 16:34
Παρέμβαση εισαγγελέα θα ζητήσουν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι για τις εισαγωγές στο γάλα
Σε ακραία μέτρα οδηγούνται οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι προκειμένου να προστατευθούν αφενός από τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος και από την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τις ελέγξει.

Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν σήμερα στην πανθεσσαλική σύσκεψη στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο του Τυρνάβου, οι κτηνοτρόφοι θα ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα για το θέμα, με στόχο να διερευνηθούν όλες οι πτυχές μίας υπόθεσης που απειλεί με αφανισμό τον κτηνοτροφικό κλάδο, αφού οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση την τελευταία διετία.

Παρουσία εκπροσώπων του κοινοβουλίου, της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, σε μία συζήτηση με αρκετό παλμό αλλά και υψηλούς τόνους, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύκροτη συμφωνία “CETA” για την οποία εκτιμήθηκε πως εφόσον δεν καταψηφιστεί από την Ελληνική βουλή και εφαρμοστεί, τότε το γάλα αναμένεται να χάσει σε τιμή, σχεδόν το 30% της σημερινής του αξίας.Μέσα στο γενικότερο κλίμα προβληματισμού, αποφασίστηκε να γίνει συλλαλητήριο στις 3 Μαΐου στη Λάρισα, όταν δηλαδή θα ξεκινά το συνέδριο του εκδοτικού οργανισμού “Economist” για τον πρωτογενή τομέα, παρουσία και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε η ανάγκη λήψης άμεσων δραστικών μέτρων από πλευράς κτηνοτρόφων, αλλά και η δημιουργία ενός κοινού μετώπου σε επίπεδο τοπικών βουλευτών και φορέων.

Πηγή: onlarissa.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 16:37