Σημαντική μείωση σημείωσε το πρωί το spread των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, υποχωρώντας στις 807,2 μονάδες βάσης από 826 μονάδες χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Reuters η μείωση του spread αποδίδεται στις συζητήσεις που γίνονται στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, δήλωσε ότι εξετάζεται ένα σχέδιο για την επαναγορά του ελληνικού χρέους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας πρότεινε την ίδια μέρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να αυξηθεί στα 30 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του δανείου των 110 δις. ευρώ που πήρε η Ελλάδα από το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, συζητείται στην ΕΕ η χορήγηση δανείου έως 50 δις. ευρώ στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου να επαναγοράσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ιδιώτες επενδυτές ομόλογα του Δημοσίου με έκπτωση 25% από την ονομαστική τους τιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης