Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, όπως καταδεικνύεται από τα συγκριτικά στοιχεία που εκδίδονται από το υπουργείο Ανάπτυξης, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το γεγονός αυτός το απέδωσε στον σχεδιασμό, την τεχνοκρατική προσέγγιση, την πολλή δουλειά, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δημάρχους, τους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στον τομέα του Πολιτισμού εκτελούνται από το ΕΣΠΑ έργα ύψους 65 εκατ. ευρώ, στον τομέα της Εκπαίδευσης 55 εκατ. ευρώ, στον τομέα της Υγείας εκτελούνται έργα υποδομών 60 εκατ. ευρώ. Συμπλήρωσε πως σε όλους τους νομούς εκτελούνται πολλά έργα σε οδικούς άξονες, σε δίκτυα ύδρευσης.

Υπογράμμισε επίσης πως υπάρχει συνεχής διεκδίκηση πόρων και για τη νέα προγραμματική περίοδο, ενώ τόνισε πως «αν δεν αλλάζαμε τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, η Πελοπόννησος θα έχανε 250 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτούσαν έργα άλλων περιφερειών και αυτό θα ήταν έγκλημα κατά της ιδιαίτερης πατρίδας μας» και πρόσθεσε ότι «γιατρέψαμε την κακοδιαχείριση δεκαετιών που άφηνε πίσω της ρημαγμένα έργα και έργα φαντάσματα».

Ειδική αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που όπως σημείωσε, καθιστά πρωτοπόρα την Περιφέρεια Πελοποννήσου και επισήμανε πως είναι εξασφαλισμένοι οι πόροι για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των παλαιών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνει αναλυτικός απολογισμός του έργου που έχει γίνει στην Περιφέρεια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς απολογούμαστε και λογοδοτούμε μόνο στους πολίτες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε: «Ήμουν πάντοτε υπέρμαχος της λογικής της ανεξαρτητοποίησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών. Δεν πίστεψα ποτέ στις κομματικές συμπεριφορές, και για το λόγο αυτό πολύ νωρίς ανακοινώσαμε την υποψηφιότητά μας ως ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη, ώστε να υποστηρίξουμε και να διευρύνουμε το έργο μας. Αυτός είναι ο αυστηρός πολιτικός μας πυρήνας. Δεν επιδιώξαμε τη στήριξη πολιτικών σχηματισμών, γιατί πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι εργαλείο των πολιτών απεγκλωβισμένο από τα κόμματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης