Το πρώτο βήμα έγινε. Με τις ψήφους των Δημοκρατικών αλλά και τριών Ρεπουμπλικάνων, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας ύψους 838 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το σχέδιο ενεκρίθη με 61 ψήφους υπέρ έναντι 37 κατά. Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει ένα ελαφρά διαφορετικό σχέδιο και τώρα τα δύο σώματα πρέπει να βρουν μία συμβιβαστική λύση την οποία θα κληθεί να προσυπογράψει και ο Μπαράκ Ομπάμα εντός της εβδομάδας όπως έχει ζητήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε την έγκρισή του σχεδίου από τη Γερουσία «καλό νέο» και υπογράμμισε πως απομένει ακόμη πολύς δρόμος και δουλειά για την τελική υιοθέτησή του.

Οι συνομιλίες για το συμβιβασμό των δύο σχεδίων αναμένεται να είναι σκληρές αλλά από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι κατά ένα μεγάλο μέρος υπάρχει αρκετή επικάλυψη και το έργο δεν είναι αδύνατο.

Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν επιφυλακτικοί για το ύψος του πακέτου και τόνιζαν ότι μεγάλο μέρος του, ήταν σπατάλες με τις οποίες δεν συμφωνούσαν. Έδιναν επίσης έμφαση στις φοροαπαλλαγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης