«Περί τον Σεπτέμβριο τα πρώτα δάνεια από το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 15:13
«Περί τον Σεπτέμβριο τα πρώτα δάνεια από το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη»
Περί τον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η διάθεση των πρώτων δανείων από το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη, το ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο με το οποίο συνεργάζεται η γερμανική τράπεζα επενδύσεων «KfW», ενώ μέχρι τα μέσα του 2015 θα έχουν διατεθεί όλα τα διαθέσιμα κονδύλια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη «Der Handelsblatt».

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι τα δάνεια θα φθάνουν μέχρι το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα αφορούν σε επιχειρήσεις με έως 250 εργαζομένους και έως 50 εκατομμύρια τζίρο.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Επιχείρηση ανάκαμψη» αναφέρεται ότι την περασμένη Τρίτη ο κ. Χατζηδάκης και ο επικεφαλής της KfW Ούλριχ Σρέντερ έδωσαν το σήμα της έναρξης για το ταμείο στο οποίο η Ελλάδα και η γερμανική κυβέρνηση μέσω της KfW συμμετέχουν με το ποσό των 100 εκατομμυρίων έκαστη.

«Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Σρέντερ υπολογίζουν ότι χρήματα θα δοθούν κι από άλλους. Εκτός από την KfW, δηλώσεις προθέσεων έχουν κατατεθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για 50 εκατ. ευρώ και από το Ίδρυμα Ωνάση για 30 εκατ. ευρώ» αναφέρεται στο άρθρο της «Der Handelsblatt».

Επιπλέον, μεσοπρόθεσμα, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιό της σε 350 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρον να συμμετάσχουν έχουν εκδηλώσει επίσης το Άμπου Ντάμπι και η αναπτυξιακή τράπεζα της Κίνας, όπως επισημαίνεται.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 15:13