Περνούν τη «βάση» στα stress tests οι ελληνικές τράπεζες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014, 22:58
Περνούν τη «βάση» στα stress tests οι ελληνικές τράπεζες
Ενημερώνονται σήμερα από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που σχετίζονται με την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την ΕΚΤ το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ μετά οι συστημικές τράπεζες θα προβούν σε αναλυτικές ανακοινώσεις.

Οι τράπεζες θα έχουν προθεσμία δύο εβδομάδων να υποβάλουν τα capital plans, περιγράφοντας πώς θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες, σε περίπτωση που υπάρξουν, και στη συνέχεια η υλοποίηση του σχεδιασμού όπως θα έχει εγκριθεί, εντός έξι ή εννέα μηνών, θα ελέγχεται από την ΕΚΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις ελληνικές τράπεζες.

Όσον αφορά την Alpha Bank, τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι η τράπεζα περνάει με άνεση τα stress tests, ακόμη και χωρίς δηλαδή να υπολογιστούν επιπλέον στα κεφάλαιά της οι κινήσεις αναδιάρθρωσης στις οποίες η τράπεζα έχει προβεί.

«Με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, θα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι», είχε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Τέλος, σε ότι αφορά την Eurobank, τυχόν κεφαλαιακές ανάγκες εκτιμάται ότι θα καλυφθούν από τις σημαντικές αναδιαρθρωτικές κινήσεις στις οποίες προχωρά ο Όμιλος.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014, 22:59