Επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με το πρακτορείο Bloomberg να θέτει το σχετικό ερώτημα, σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα της κάλπης που θα στηθεί την 6η Μαΐου.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, για να αποσοβηθεί ένας τέτοιος κίνδυνος, ίσως υπάρξει ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική νομιμοποίηση της εκλεγείσας κυβέρνησης, «η διαφορά υποστήριξης πρέπει να είναι ισχυρή», σχολίασε η οικονομολόγος Σάρα Χιούιν. «Η ψηφοφορία όμως αναμένεται να είναι κλειστή, με την υποστήριξη για τα μειοψηφούντα κόμματα να κρατά» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια του άρθρου, οι Έλληνες ουσιαστικά βρίσκονται διχασμένοι ανάμεσα στην επιθυμία τους να παραμείνουν στο κοινό νόμισμα και την εξάντληση που βιώνουν λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία τετραετία.

Σύμφωνα και με την τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, παρά τις θυσίες, η ελληνική οικονομία προβλέπεται ότι θα υποστεί ύφεση για το πέμπτο διαδοχικό έτος κατά το 2012, με την ύφεση να ξεπερνά το 4,5% του ΑΕΠ. Η ανεργία κινείται στο 19%, ενώ η νεανική ανεργία ξεπερνάει πλέον το 50%, με τις προβλέψεις να μιλούν για περαιτέρω άνοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, οι διεθνείς χρηματαγορές δεν παύουν να εκφράζουν ανησυχίες για το άμορφο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, με την αποδυνάμωση των κομμάτων εξουσίας και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, όπως προκύπτει και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης