Στη θέσπιση πλαφόν στα 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα πρέπει να διενεργούν οι φορολογούμενοι από το 2020 αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για το ύψος των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικές πληρωμές, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν, ως ποσοστό, στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου, λοιπόν, να μην υπάρξουν στρεβλώσεις και άδικες επιβαρύνσεις σε φορολογουμένους με ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος και πάνω, θα τεθεί πλαφόν στο ύψος των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν θα συγκεντρώνουν τις ηλεκτρονικές δαπάνες που θα απαιτούνται θα επιβαρύνονται με φόρο 22% επί της διαφοράς μεταξύ του πραγματικού και του απαιτούμενου ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαφόν στο ύψος των ηλεκτρονικών δαπανών αναμένεται να ορισθεί στα επίπεδα των 20.000 ευρώ. Το ποσό αυτό ως ποσοστό αντιστοιχεί στο 30% εισοδήματος 66.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για εισοδήματα έως 66.700 ευρώ θα ισχύει η υποχρέωση του 30% των δαπανών με κάρτες. Για υψηλότερα εισοδήματα θα ισχύει το ύψος των 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές δαπάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης