Πλησιάζει η ημερομηνία συνεδρίασης του ΔΝΤ για τη νέα δόση

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013, 19:26
Πλησιάζει η ημερομηνία συνεδρίασης του ΔΝΤ για τη νέα δόση
Την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ιανουαρίου με θέμα την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, προσδιορίζει για την προσεχή Τετάρτη 16 του μηνός, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει στις 16/1, σύμφωνα με το Bankingnews. Στην ατζέντα της συνεδρίασης θα αξιολογηθεί η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ πρόκειται να αποφασισθεί και η εκταμίευση των 1,3 δισ. ευρώ που αποτελεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ αποτελεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στην συνολική δόση των 9,2 δισ. ευρώ. Για τη συγκεκριμένη δόση, το πράσινο φως αναμένεται να δοθεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου.

Η 16η Ιανουαρίου φέρεται λοιπόν πως θα είναι η ημερομηνία που θα συνεδριάσει το ΔΣ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, για την αναθεώρηση του προγράμματος της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται πως για να λάβει η Ελλάδα την πρώτη δόση των 9,2 δισ. ευρώ (από τα συνολικά 18,2 δισ. ευρώ που πρέπει να έχουν εκταμιευθεί έως τα τέλη Μαρτίου), θα πρέπει να έχει προχωρήσει στις προαπαιτούμενες δράσεις. Δηλαδή, θα πρέπει να έχει ψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο, να προχωρήσει στην τοποθέτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς και να αναπροσαρμόσει τις τιμές του ρεύματος για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης της ΔΕΗ.

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013, 19:26