Είναι επικίνδυνο για μια κεντρική τράπεζα να αυξάνει τα επιτόκιά της πολύ πρόωρα, δήλωσε σήμερα ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

“Το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι μια κεντρική τράπεζα αυξήσει τα επιτόκιο της πολύ πρόωρα”, δήλωσε ο Ewald Nowotny. “Αυτό είναι ένα σενάριο τρόμου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχόλια του ακολουθούν την απόφαση της αμερικανικής Federal Reserve να κρατήσει την περασμένη Πέμπτη τα επιτόκια της στα ιστορικά τους χαμηλά.

Ο Nowotny δήλωσε επίσης ότι μια πιθανή κίνηση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για την αύξηση των επιτοκίων της σε τρεις μήνες θα ήταν λιγότερο ριψοκίνδυνη απ’ ό,τι η αύξηση του κόστους δανεισμού σήμερα.

Όσον αφορά την πρόοδο που έχει σημειώσει η αμερικανική οικονομία, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ δήλωσε ότι η Ευρώπη “μπορεί μόνο να ονειρεύεται” τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλή ανεργία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κίνα, δήλωσε ότι οι ανησυχίες δεν αφορούν τόσο πολύ την υποχώρηση των κινεζικών χρηματιστηρίων όσο “το πόσο πολύ μπορούμε να εμπιστευτούμε τις κινεζικές στατιστικές ανακοινώσεις”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης