Η πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2011, το οποίο αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο, ώστε να ψηφιστεί στις 29 Οκτωβρίου.

Στόχος του προϋπολογισμού αυτού είναι η μείωση του δημοσίου ελλείμματος από το 7,3% στο 4,6% επί του ΑΕΠ στο τέλος του 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει «επείγουσα» την έγκριση της τοποθέτησης νέων σταθμών διοδίων σε αυτοκινητοδρόμους στη βόρεια Πορτογαλία, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αρκετούς δήμους. Σε ανακοίνωση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι «είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος η εγκατάσταση αυτών των διοδίων».

Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου μία σειρά σκληρών οικονομικών μέτρων για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των αγορών, αλλά και των Βρυξελλών για τη δυνατότητα της χώρας να επιτύχει τους στόχους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών έγιναν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αυξήθηκε ο ΦΠΑ, ενώ «πάγωσαν» αρκετά δημόσια έργα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης