Αλαλούμ επικρατεί στην αγορά σχετικά τον τρόπο με τον οποίο θα αμείβονται φέτος οι εργαζόμενοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Ενώ απομένουν μόλις λίγες ημέρες μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε οι περισσότεροι θα πληρωθούν για πρώτη φορά με το νέο σύστημα που καθιερώνει το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, πολλά ακόμη κενά και απορίες παραμένουν τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, από φέτος οι αυτοπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αμείβονται με αθεώρητα από την εφορία μπλοκάκια, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγουν την τακτική επίσκεψη στη ΔΟΥ – διαδικασία που συνήθως οδηγεί σε ελέγχους και πρόστιμα.

Ωστόσο, η ερμηνευτική εγκύκλιος του υπουργείου (ΠΟΛ.1004/2013) δεν φαίνεται να αποσαφηνίζει πλήρως ποιοι τελικά μπορούν να εξαιρεθούν από την υποχρέωση της θεώρησης.

Άγνωστο παραμένει και το αν θα πρέπει να εξαντλήσουν πρώτα το «τρυπημένο» μπλοκάκι ή να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν και να αγοράσουν καινούργιο, όπου θα βάλουν απλώς τη σφραγίδα τους και θα αριθμήσουν τις σελίδες χωρίς να επισκεφτούν την εφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης