Σε καταγγελίες συγκεκριμένων υποθέσεων και περιστατικών όπου, κατά τον ίδιο, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος προέβη ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του «Κινήματος Αναγέννηση», θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομηθεί 15.000.000 ευρώ, εάν δεν είχαν εκδοθεί σε χαρτί και δεν είχαν αποσταλεί ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά όσων κάνουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι, με πρόσφατη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, έχει επισημάνει «αλόγιστες σπατάλες» κρατικών φορέων, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στο Πράσινο Ταμείο.

Ο κ. Νικολόπουλος κατηγορεί την «διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ» διοίκηση του Ταμείου ότι ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ «για τοποθετήσεις αγαλμάτων, χρηματοδοτήσεις διαφόρων σωματείων, διοργανώσεις εκθέσεων κλπ.» που συνιστούν, σύμφωνα με το βουλευτή, πρόκληση προς τους χειμαζόμενους πολίτες.

Ο συντονιστής του «Κινήματος Αναγέννηση» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε δαπάνη 35.000 ευρώ για την περίθαλψη δύο αρκούδων, καθώς και σε χορήγηση ποσού ύψους 40.000 ευρώ για «διαμόρφωσης υπαιθρίου χώρου για την τοποθέτηση αγάλματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε λόγο και για επικείμενη «προμήθεια με απευθείας ανάθεση, με επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος» αποθεμάτων υλικού για εκτυπώσεις του ΚΕΠΥΟ από το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω της αναγκαιότητας έγκαιρης αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης