Στα 8 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το κόστος των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση που χρειαστούν δύο γύροι εκλογικών αναμετρήσεων για να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Έφορος Εκλογής Ανδρέας Ασσιώτη, ο οποίος διευκρίνισε πως τα 4,5 εκ. ευρώ θα διατεθούν στον πρώτο γύρο των εκλογών και τα υπόλοιπα 3,5 εκ. ευρώ στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ασσιώτης διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα καταβάλει προσπάθειες, για να μειωθούν οι δαπάνες των εκλογών για εξοικονόμηση πόρων από το κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε, η υπηρεσία εκλογών προχώρησε σε πολλές εξοικονομήσεις για να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους και πρόσθεσε ότι «μέχρι και πού θα στεγαστούν τα γραφεία του Γενικού Έφορου Εκλογών κάνουμε εξοικονομήσεις, π.χ. το Κέντρο Τύπου του Γενικού Εφόρου εκλογών θα είναι στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις δύο Κυριακές, για να μην δαπανήσουμε χρήματα σε ενοίκια ή επίπλωση άλλων γραφείων».

Είπε, επίσης, ότι εξοικονομήσεις έγιναν και στα κονδύλια που παραχωρούνταν στις ημερήσιες εφημερίδες για τη δημοσίευση διαφόρων γνωστοποιήσεων, ενώ καταβλήθηκε και προσπάθεια για αξιοποίηση των Κύπριων δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

«Καταβλήθηκε προσπάθεια», είπε ο κ. Ασσιώτης, «για να αξιοποιήσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στο εξωτερικό, άρα μειώσαμε το κονδύλι για τα ταξίδια από Κύπρο στο εξωτερικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, μετά από απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών μειώθηκαν και οι αμοιβές των προεδρευόντων και των βοηθών στα εκλογικά κέντρα.

Στις προεδρικές εκλογές αναμένεται να εργαστούν 5.500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 2.000 είναι άνεργοι επιστήμονες και οι οποίοι θα έχουν την ίδια αμοιβή με τους δημόσιους υπάλληλους.

Επιπλέον, είπε πως το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε και στη μείωση των εκλογικών κέντρων και στη δημιουργία μεγαλύτερων, χωρίς όμως να επηρεάζεται η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Πηγή: sigmalive.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης