«Πράσινο φως» για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε ελληνικούς σωλήνες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 01:15
«Πράσινο φως» για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε ελληνικούς σωλήνες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στους συγκολλημένους σωλήνες από την Ελλάδα, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εκτιμά ότι πωλούνται κάτω του κόστους στην αγορά των ΗΠΑ (ντάμπινγκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, εκτός από τις χαμηλές τιμές, η Νότια Κορέα και η Τουρκία επιδοτούν τις εξαγωγές τους, ενώ ο Καναδάς πωλεί το προϊόν σε τιμή κατώτερη κατά 12,32%, η Ελλάδα κατά 9,96%, η Νότια Κορέα κατά έως και 20,39% και η Τουρκία κατά 5,05%.

Από τη στιγμή που η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ έχει διαπιστώσει ότι η αμερικανική βιομηχανία έχει πληγεί από αυτήν την πρακτική, αναμένεται να επιβληθούν δασμοί για μια αρχική περίοδο πέντε ετών.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Αύγουστο προκαταρκτικό πόρισμα του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο εκτός από τις Ελλάδα, Νότια Κορέα, Καναδά και Τουρκία, κατηγορούσε και άλλες χώρες (Ινδία και Κίνα) ότι πωλούν τους χαλυβδοσωλήνες «σε τιμές χαμηλότερες της θεωρούμενης δίκαιης, με σκοπό τη δόλια αρπαγή μεριδίου αγοράς από τους ανταγωνιστές».

Πηγή: efsyn.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 01:37