Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στην ερώτηση δημοσιογράφου της βελγικής εφημερίδας «L’ Écho» για το αν θα χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, απάντησε ότι «πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά».

Η συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στο Λουξεμβούργο περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις εξελίξεις που οδήγησαν στην προκήρυξη εκλογών αλλά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς την Ελλάδα και το ζήτημα του δημοσίου χρέους της, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε τα εξής: «Υπάρχουν δύο στοιχεία: η έκθεση της τρόικα και η δέσμευση που έχουμε αναλάβει, αφενός να στηρίξουμε την Ελλάδα και αφετέρου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Δεν θα μπω στο παιχνίδι να γράψω σήμερα ένα σενάριο έχοντας απόλυτη άγνοια του τι πρόκειται να συμβεί το 2013, το 2014 και 2015 στην Ελλάδα αλλά και αλλού. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου για την Ελλάδα όταν θα διαθέτουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Το να πούμε στους Έλληνες πως ό,τι και να συμβεί θα λάβουν βοήθεια, δεν θα είναι καλό σημάδι. Το να πούμε στη δική μας κοινή γνώμη πως ό,τι και να συμβεί, οι Έλληνες δεν θα έχουν δεκάρα, είναι αντιπαραγωγικό. Πρέπει κανείς να ξέρει να σιωπά».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης