Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε την Παρασκευή την Ομάδα των Είκοσι (G20) να ολοκληρώσει τη συζήτηση για τις συνεισφορές των κρατών-μελών της για την αύξηση των διαθεσίμων πόρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η συζήτηση για τους πόρους πρέπει να ολοκληρωθεί. Μπορούμε να πούμε με πεποίθηση στον κόσμο και τους εταίρους μας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις τους. Η ευρωπαϊκή συνεισφορά είναι επαρκής και προσδιορισμένη» δήλωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, πριν συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τους ομολόγους του της G20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώρες αυτού του Οργανισμού εξετάζουν σήμερα τη συνεισφορά τους στους διαθέσιμους προς δανεισμό πόρους του ΔΝΤ, που το Ίδρυμα θέλει να αυξήσει στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα.

Οι χώρες της ζώνης του ευρώ έχουν υποσχεθεί στο ΔΝΤ 150 δισ. ευρώ.

«Εμείς θα επιμείνουμε, ώστε, όπως εμείς τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, και οι άλλες δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν επίσης» προειδοποίησε, σημειώνοντας ότι οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να μειώσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους στο μισό ανάμεσα στο 2010 και το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Συμφωνία της G-20 για ενίσχυση του ΔΝΤ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 17:05

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης