Προθεσμία 40 ημερών για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, 06:33
Προθεσμία 40 ημερών για την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων
Χρονικό περιθώριο 40 ημερών θα έχουν οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων το οποίο έχει ενσωματωθεί στον λογαριασμό της Δ.Ε.Η., σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα εκδίδεται απόφαση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος από την έκδοση της οποίας οι φορολογούμενοι έχουν διορία άλλες 20 ημέρες προκειμένου να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος.

Εφόσον το τελευταίο εξοφληθεί τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει στη ΔΕΗ ή σε εναλλακτικό πάροδο τη σχετική βεβαίωση από τη ΔΟΥ προκειμένου να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Όσον αφορά στους φορολογούμενους που εξαιρούνται από το ειδικό τέλος ακινήτων, καλούνται να το πληρώσουν κανονικά και στη συνέχεια με μία σειρά δικαιολογητικών, τα οποία θα προσκομίζουν κάθε φορά που θα έρχεται ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η., θα λαμβάνουν επιστροφή χρημάτων.

Αυτοί που εξαιρούνται από την καταβολή του τέλους είναι όσοι έστειλαν SMS μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, στους οποίους αφού σταλεί απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών μέσω SMS, θα πρέπει να υποβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011, 06:36