Προθεσμία για οκτώ περιοχές της Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 11:52
Προθεσμία για οκτώ περιοχές της Αττικής
Λήγει στις 28 Νοεμβρίου του 2011 η προθεσμία υποβολής αίτησης διόρθωσης/ ένστασης στο Κτηματολόγιο για τους κατοίκους εσωτερικού σε οκτώ περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011.

Πρόκειται για τις περιοχές Άνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη και Παλλήνη.

Η αντίστοιχη προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού είναι έως τις 26 Ιανουαρίου του 2012, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Το πιο κρίσιμο σημείο της διαδικασίας είναι ο προσεκτικός έλεγχος των εγγράφων που έχουν παραλάβει ταχυδρομικά οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει δήλωση ιδιοκτησίας, τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο φάκελος περιλαμβάνει απόσπασμα του Κτηματολογικού πίνακα και του κτηματολογικού διαγράμματος για το ακίνητο που τους αφορά. Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Συγκεκριμένα, κάθε δικαιούχος πρέπει να ελέγξει:

- τα στοιχεία του προσώπου

- τα στοιχεία του ακινήτου και των δικαιωμάτων που δηλώθηκαν

- τους πιθανούς συνδικαιούχους

- τη θέση του ακινήτου και του σχήματος με βάση το απόσπασμα του χάρτη

- τα στοιχεία ομόρων ή/και τις συντεταγμένες, ειδικά όπου δεν υπάρχουν υλοποιημένα όρια, μάντρες, κτήρια κ.λπ..

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα δήλωση έχουν μία ακόμη ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, 12:06